Geld voor dorpensingel komt er

BEMMEL - Het ziet ernaar uit dat de provincie Gelderland toch de 2,8 miljoen euro gaat betalen die nodig is voor aanleg van de Dorpensingel-Oost. Om het bedrag is gevraagd door Lingewaard en Nijmegen die zelf de begroting niet sluitend krijgen.

Deze nieuwe weg tussen Bemmel en Nijmegen moet overlast verminderen voor bewoners aan de huidige route, met name in Lent. De provincie zei tot nu toe nee, de weg werd als  'lokale kwestie' gezien. Maar volgens gedeputeerde Jan Markink neemt de druk vanuit het gebied en de Gelderse Staten wel heel erg toe. Daarom liet hij vandaag in een commissievergadering een ander geluid horen. Hij zegt dat zijn collega's ook nog officieel 'ja' moeten zeggen. 

Volledig scherm
In Lent hingen vorig jaar spandoeken voor de Dorpensingel . © Gerard Verschooten

Het Lentse VVD-statenlid Frederik Peters verwacht dat ze dat dinsdag gewoon doen. ,,Het gebied wordt belast met woningbouw in de Waalsprong, een railterminal en de nieuwe A15. Het moet wel leefbaar blijven."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe