Volledig scherm
PREMIUM

Gewoon Max: Lunchafspraak

ColumnIk had een afspraak met een schrijver. Een soort bijspijkercursus was het. Om mijn schrijfvaardigheden aan te scherpen. Het leek me een goed idee. Er is altijd ruimte voor verbetering.

Volledig scherm
© Bert Beelen
Quote

Je moet met feedback kunnen omgaan

De moeder van Maxime

Ik was alleen niet helemaal tevreden met de tijd en locatie van de afspraak. Rond de middag in een café. Drink je alleen wat? Of eet je daar ook iets bij? En is dat dan niet ongemakkelijk, lunchen tijdens zo'n gesprek?

Ik heb van tevoren de menukaart bestudeerd en mijn opties bekeken. Broodjes kunnen uit elkaar vallen. Soep kan spetteren. Een salade komt over alsof je op dieet bent. Tosti's leken me de veiligste keuze. Voor het geval dat.

De afspraak verliep soepeler dan verwacht. We ontmoetten elkaar in het café. Ik was te vroeg, hij aan de late kant. We gingen tegenover elkaar aan een tafeltje zitten.

Hij pakte er een stapeltje geprinte teksten van mij bij. Ik zag meteen de aantekeningen met rode pen. De stem van mijn moeder klonk in mijn hoofd. ,,Je moet met feedback kunnen omgaan."

De serveerster stond met twee lunchkaarten bij ons tafeltje. Ik twijfelde even. Was dit de bedoeling? We namen de kaarten aan, en bekeken ze een tijdje in stilte. Ik verwachtte dat hij een salade met zalm zou bestellen. Of een of ander luxe belegd broodje. Maar hij klapte de kaart dicht en vroeg: ,,Heb jij ook zo'n zin in een tosti?" Ik bestelde er een met kaas, hij met extra veel tomaat.

Tijdens het eten discussieerden we over schrijvers die we goed vonden, films die we gezien hadden en absurde dingen die we hadden meegemaakt. Na de lunch bleven we nog een tijdje napraten. Hij pakte het stapeltje papieren er weer bij. Ik leerde over een goede tekstopbouw, verboden woorden en mooie zinnen. Zijn feedback was zo nuttig dat we een extra drankje bestelden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe