Volledig scherm
PREMIUM
Mijn kapster grijpt het onderwerp van de wachtende mensen aan om ons gesprek op gang te houden. © ANP

Gewoon Max!: Smalltalk

Column,,Ga je nog wat doen deze vakantie?” Via de spiegel kijkt de kapster mij vragend aan. Ik ken haar niet. Niet echt, althans. Het is de tweede keer dat ze mijn haren knipt. Maar toch. Het komt maar zelden voor dat ik een vreemde zomaar over mijn vakantie vertel. Toch knik ik en vertel haar over mijn plannen.

Terwijl ze mijn haren knipt, kijk ik de kapsalon rond. Naast me kletst een jongen van een jaar of 14 met de kapster die met een grote lik gel zijn kuif in model brengt. Binnen een paar minuten weet ik dat hij diezelfde middag nog met zijn ouders en zussen op vakantie gaat. Dat hij al een week vrij is maar in Arnhem naar school gaat, ,,En dat is best ver fietsen”, maar dat zijn zus iedere dag naar Nijmegen moet. ,,En dat is nog veel verder!” De kapster knikt geïnteresseerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe