Onzichtbaar voor de dagelijks tienduizenden passanten over de A15: de lange rij zonnepanelen die korte tijd geleden aan de zuidkant op de geluidswal langs de snelweg bij Tiel zijn geplaatst. Als het goed is, komen dergelijke panelen over enkele jaren ook op of naast het geluidscherm van de Betuweroute, aan de kant van de weg.
Volledig scherm
Onzichtbaar voor de dagelijks tienduizenden passanten over de A15: de lange rij zonnepanelen die korte tijd geleden aan de zuidkant op de geluidswal langs de snelweg bij Tiel zijn geplaatst. Als het goed is, komen dergelijke panelen over enkele jaren ook op of naast het geluidscherm van de Betuweroute, aan de kant van de weg. © Raphael Drent

Groot aantal zonnepanelen tussen A15 en Betuweroute eindelijk in aantocht

De politiek denkt er al jaren voorzichtig over na. En wie zelf over de A15 rijdt, peinst er misschien ook wel eens over: zonnepanelen tegen de geluidswand tussen de snelweg en het spoor van de Betuweroute. Mogelijk komt dit plan binnenkort een stap dichterbij. Nu ook ProRail en Rijkswaterstaat willen meedoen, komt er onderzoek naar de vraag of de ruimte tussen snelweg en spoor kan worden opgevuld met zonnepanelen.

Betuwe