Groot deel partijprogramma's Lingewaard onvindbaar

BEMMEL - Grasduinen in de verkiezingsprogramma's van partijen in Lingewaard is onmogelijk, aangezien een groot deel de speerpunten nog niet online heeft staan.

Ruim twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn de verkiezingsprogramma's van zes van de negen partijen in Lingewaard online onvindbaar. Dat bleek donderdag tijdens een rondgang langs websites van partijen. En dat terwijl ze al druk bezig zijn om stemmen te winnen. Tijdens nieuwjaarsrecepties werd door verschillende partijen al geflyerd. 

Discussieavond

„Ik wil nu toch wel weten wat de speerpunten zijn, waar zetten de partijen op in?”, zegt Harro Vaags uit Bemmel. Hij was deze week aanwezig tijdens een discussieavond van De Gelderlander, bij De Bataven in Gendt. In de aanloop naar die verkiezingen vroeg de krant hun waar de gemeente de komende vier jaar aandacht aan zou moeten schenken. En of ze, als ze straks gaan stemmen, een andere keus maken dan bijvoorbeeld bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. 

Zaakjes op orde

De partijen B06, GroenLinks en PvdA hebben hun zaakjes wel op orde. Zo heeft B06 een gloednieuwe website met een apart kopje 'verkiezingen'. Ook is op die site te vinden wat de partij de afgelopen jaren bereikt heeft. De VVD heeft het programma wel online staan, maar dat is alleen te vinden als je een paar keer doorklikt.

Oud programma

Bij Lingewaard.NU en D66 stuiten bezoekers van de site nog op het programma van 2014-2018. Sjoerd Wannet reageerde gisteren verbaasd vanuit zijn vakantieadres op Bali. „We hebben het vorig jaar vastgesteld, dus dan is het publiekelijk en kan het online. Ik ga er vaart achter zetten.

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe