Volledig scherm
Hans Gerdsen en Margreet Veldkamp-Vianen zijn het eerste senioren-prinsenpaar van Doornenburg. © Erik van 't Hullenaar

Hans en Margreet: het eerste senioren- én prinsenpaar van Doornenburg

DOORNENBURG - Hans Gerdsen (68) en Margreet Veldkamp-Vianen (85) vieren vol overgave carnaval als allereerste senioren-prinsenpaar van Doornenburg in het Ontmoetingscentrum. Zelfs een halve long en een pacemaker kan hen niet tegenhouden.

,,We duiken zo nog de kroeg in, glundert Margreet 'De Eerste' Veldkamp-Vianen. „Desnoods brengt iemand me maar naar huis.’’ Dinsdagmiddag staat ze samen met Hans Gerdsen in het middelpunt tijdens de carnavalsmiddag van Stichting Ouderen Doornenburg. 

Longkanker en pacemaker

De 85-jarige Veldkamp-Vianen dans en zingt energiek, maar haar actieve leven kwam anderhalf jaar geleden met een klap tot stilstand. Ze had longkanker. ,,De helft van mijn longen zijn tijdens een operatie weggehaald, dat was op het nippertje. Ik heb drie keer per week oefeningen moeten doen om weer op adem te komen.’’

Nu draagt ze haar carnavalstitel 'De Bezige Bij' met trots. ,,Ik heb geluk gehad.’’ Ook Gerdsen, die de titel 'Gleuvenvuller' draagt vanwege zijn vroegere werk als postbode, heeft fysieke beperkingen. Hij draagt sinds negen jaar een pacemaker. ,,Ik was meer dood dan levend met een hoge bloeddruk. Nu ben ik met pensioen.’’

De Riensplitsers op non-actief

Nadat carnavalsvereniging De Riensplitsers twee jaar geleden op non-actief ging, namen verschillende organisaties de verantwoordelijkheid voor het carnaval op zich. Stichting Ouderen Doornenburg verzorgt sinds vorig jaar de huldiging en feestmiddag, de schutterij is verantwoordelijk voor de optocht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe