Motorrijders op de dijk bij Doornenburg.
Volledig scherm
Motorrijders op de dijk bij Doornenburg. © Gerard Verschooten

Hekken en sluizen op de dijk, is dat een goed idee?

stellingBEMMEL - Als het aan de PvdA en GroenLinks in Lingewaard ligt gaan de dijken in de weekeinden op slot voor alle gemotoriseerd verkeer. Tijdens het verkiezingsdebat van de Gelderlander in de Bemmelse Theaterkerk, zei Maarten van den Bos van de PvdA dat hekken en sluizen een eind kunnen maken aan de al jaren slepende discussie over motoren op de dijk. 

15 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Pff als je langs het spoor gaat wonen ga je dan ook klagen omdat de trein te hard lawaai maakt? Als je langs een dijk woont komen er motoren langs die zijn goed gekeurd zijn. het is aan de overheid te controleren op snelheid etc. Dan moet je hun daarop aanspreken en niet lopen mieren-neuken ik wil die motorrijders van de dijk dat is het verleggen van het probleem Tip weg versmallingen met drempels van diverse hoogtes en zet er desnoods op diverse punten camera's neer Laat iedereen van de dijk genieten en niet alleen de bewoners 
 • Henry

  4 jaar geleden
  Is dat zo? Neem me niet kwalijk, maar jij weet dus echt niet waar je over praat en wat je schrijft. Mijn motor bijvoorbeeld, is standaard en heeft dus een type goedkeuring. Een VW Lupo maakt in zijn 2 versnelling bij het maximaal toegestane aantal toeren meer lawaai dan mijn Honda VFR in z'n twee, bij 1400 rpm :-) Motoren maken echt meer lawaai dan andere voertuigen..... Volgens jou dan. Wat een onzin, de grootste onzin die ik in jaren heb gelezen! 
 • tom wagener

  4 jaar geleden
  Joop je hebt helemaal gelijk!!Een minderheid wil dat de meerderheid zich aanpast. Volgens mij als je daar bent gaan wonen weet je van te voren dat er verkeer over de dijk komt. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld naast een café gaat wonen dan weet je ook dat het soms rumoerig kan zijn. Als je wilt recreëren dan loop je op de loop paden onder aan de dijk dan heb je van niemand last! Als je dan iets wilt maken maak dan een uitkijkplatform in de polder nabij de dijk zodat de recreanten zo mooi over de polder kunnen kijken. Zorg dan dat dit platform dan ook bereik aar is via het loop pad.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Maak de drempel in de bocht en niet 100 meter ervoor. Probleem opgelost . 
 • Joris

  4 jaar geleden
  Dijken zijn van oudsher waterkeringen en niet ontsluitingswegen. Ik woon overigens zelf aan de waaldijk in Lingewaard en heb inderdaad last van die enkele motorrijders die als gekken over de dijken scheuren. En ja Joop, ik woon er mijn hele leven al en vind ondanks dat dat ik rest heb op rust. Is niet zo gek toch? Dijk hoeft wat mij betreft trouwens niet afgesloten te worden.
 1. De regen komt eindelijk, maar kan de grond dat aan? Zo voorkom je dat je tuin in een waterballet verandert
  PREMIUM
  met video
  2

  De regen komt eindelijk, maar kan de grond dat aan? Zo voorkom je dat je tuin in een waterbal­let verandert

  Na weken van droogte en hoge temperaturen snakt de natuur (en je tuin) naar regen. Vandaag geldt in sommige regio's al een weerswaarschuwing voor onweer en neerslag, maar woensdag gaat het voor het eerst in tijden serieus regenen. Maar met die buien is het neerslagtekort en de droogte nog niet voorbij. Wat kun je doen om dat hemelwater zo optimaal te gebruiken?

Betuwe