Volledig scherm
Het kunstwerk van Maria Roosen in Hemmen. © Rolf Hensel

Hemmen heeft twee tijdelijke 'wachters'

HEMMEN - Wat doen die twee grote, zwarte baboesjkas op de ruïne van Kasteel Hemmen? Circa tweeënhalve meter hoog en ruim 800 kilo zwaar zijn de beelden van de Arnhemse kunstenares Maria Roosen. 

De houten beelden maken deel uit van de kunstmanifestatie Wereldwijd de Heerlijkheid, die vandaag start en tot en met 30 september plaatsheeft in Hemmen. In oktober worden de beelden weer weggehaald. ,,Tot die tijd kunnen voorbijgangers genieten van de wachters, die dominant aanwezig zijn en waken over de ruïne'', vertelt Chris Raats, directeur van het organiserende Stichting Raamwerk. 

Andere kunstenaars die deelnemen aan Wereldwijd de Heerlijkheid zijn Arnhemmers Rob Sweere en Rinke Nijburg en Maarten Baas uit Eindhoven. De kunstmanifestatie start vrijdag. Op Landgoed Hemmen vinden diverse activiteiten plaats: muziek, theater, dans en lezingen. 

Volledig scherm
kunstwerk op de ruine van Hemmen. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe