Volledig scherm
De Heveahaven groeit komend vaarseizoen naar 61 ligplaatsen. © Lex Halsema

Heveahaven groeit naar 61 ligplaatsen

HEVEADORP - De Heveahaven bij het stuwcomplex Driel groeit komend vaarseizoen naar 61 ligplaatsen. De jachthaven die net het tweede seizoen achter de rug heeft hoopt zo de wachtlijst voor een ligplaats weg te werken.

De Stichting Heveahaven ging in 2016 met 49 ligplaatsen van start. Vijf van die plaatsen zijn voor passanten, de overige plaatsen voor 'vaste' gebruikers. De belangstelling is zo groot dat er afgelopen vaarseizoen al met een wachtlijst werd gewerkt. Komend vaarseizoen, dat 1 april 2018 van start gaat, wordt de aanlegsteiger met 23 meter verlengd en worden er zes zogeheten vingersteigers op aangesloten. Dat biedt plaats aan twaalf extra schepen.

,,We zien een gedragsverandering bij botenbezitters. Die willen vaker, maar wel korter varen en een aanlegplek hebben dichter bij huis. Ruim 80 procent van alle ligplaatsen in in handen van mensen die in de gemeente Renkum wonen. Maar ook uit Overbetuwe krijgen we steeds meer aanvragen'', weet voorzitter Oscar Hollink.

De nieuwe plaatsen worden via crowdfunding bekostigd. Belangstellenden verstrekken de stichting een renteloze lening van 1.750 euro, in ruil voor een gegarandeerde ligplaats en 10 procent korting op het liggeld. Acht van de twaalf nieuwe plekken zijn al op die manier uitgezet. ,,Maar we kunnen de aanleg van alle twaalf plekken al bekostigen. De aanleg staat voor het eerste kwartaal van 2018 op de agenda'', weet Hollink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe