Lingewaard wil de hondenbelasting afschaffen en de ozb verhogen. Met name dat laatste ligt in de gemeenteraad gevoelig.
Volledig scherm
PREMIUM
Lingewaard wil de hondenbelasting afschaffen en de ozb verhogen. Met name dat laatste ligt in de gemeenteraad gevoelig. © John Bas

Hondenbelasting Lingewaard ter discussie; afschaffen nog geen gelopen race

BEMMEL - Lingewaard wil de hondenbelasting afschaffen. Het wegvallen van die inkomsten moet worden opgevangen door de ozb te verhogen. Dat valt slecht in de gemeenteraad, bij zowel de collegepartijen als de oppositie. De raad buigt zich komende maand over de kwestie.

12 reacties

 • Henk Hatert

  2 maanden geleden
  @leon dekkers. Dit foefje heeft de gemeente jaren geleden ook al een keer gedaan hondebelasting afschaffen algemene belasting omhoog en enkele jaren daarna weer hondebelasting ingevoerd.... maar niet de algemene belasting daarna verlaagd. Wil d66 dit truukje herhalen?
 • Ronald Vink

  2 maanden geleden
  Dit is de wereld op z’n kop ! Wij wonen in het buitengebied en onze voortuin word letterlijk als uitlaatstrook gebruikt, wij zelf hebben geen honden ! En dan zou ik ook nog hondenbelasting moeten betalen voor de vervuilers van mijn tuin , zoals ik al begon de wereld op z’n kop!
 • J. Gijsbers

  2 maanden geleden
  Volgens mij is de gemeente het spoor bijster, OZB verhogen??? Echt Den Haag in het klein, totaal geen gevoel/idee hoe de gewone man of vrouw het allemaal maar moet zien op te hoesten.
 • maike Janssen

  2 maanden geleden
  Mogen aub de duimpjes weer terug!👍
 • J.A. van Dinter

  2 maanden geleden
  Waarom moet ik, iemand die bewust kiest voor geen hond of welk huisdier dan ook, mee gaan betalen aan de voorzieningen voor deze dieren. Ik betaal al genoeg mee aan voorzieningen waar ik ook niet om vraag. Daarnaast komt gelijk de vraag: waarom moeten alleen huiseigenaren en bedrijven deze extra kosten gaan ophoesten. Zijn hun kosten afgelopen tijd niet gestegen. Er zullen toch ook huishoudens zijn, in huurhuizen, die een hond hebben en nu wel betalen.