Volledig scherm
Vrouwen bij restaurant Humphrey's in Arnhem © Humphrey's

Horecagigant Humphrey's kiest voor centrale keuken in Bemmel en wil kas

BEMMEL - Een pand op bedrijventerrein Houtakker in Bemmel wordt de nieuwe thuishaven van restaurantketen Humphrey’s. Vanuit die centrale keuken wordt een groot deel van de etenswaren voorbereid, voordat het naar de restaurants in het hele land gaat. 

„We zijn een keten en willen in al onze restaurants dezelfde kwaliteit waarborgen. Dat gaan we doen vanuit Bemmel”, zegt Esther Boon van Humprey’s. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen, zodat de centrale keuken over een paar weken klaar is. Hoeveel banen dit oplevert, was gisteren nog niet duidelijk.

Humphrey’s staat bekend om het 3-gangen keuzemenu voor een vaste prijs en heeft negentien vestigingen in Nederland, waaronder in Arnhem en Nijmegen. De horecagigant werd 27 jaar geleden opgericht door Rob Adriaanse, ook de huidige eigenaar. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nijmegen.

Quote

Dit is een kans voor de tuinders met gedeelte­lij­ke lege of geheel lege kassen

Woordvoerder gemeente Lingewaard

Telen in leegstaande kassen

Naast een centrale keuken wil Humphrey’s ook groenten en kruiden verbouwen in leegstaande kassen in tuinbouwgebied NEXTgarden, de nieuwe naam voor kassencomplex Bergerden. Dat tuinbouwgebied zit in het slop, omdat er minder kwekers naartoe gingen dan gedacht. Gemeenten boekten miljoenen verlies op de grond.

Volledig scherm
Archieffoto van Humphrey's in Arnhem © POPOVA FOTOGRAFIE

Telen in leegstaande kassen

Humphrey’s zou één van de (deels) leegstaande kassen in gebruik willen nemen. Woensdagavond vonden er gesprekken plaats tussen tuinders, gemeente en een afvaardiging van Humphrey’s. „Dit is een kans voor de tuinders met gedeeltelijke lege of geheel lege kassen. Wij proberen de partijen bij elkaar te brengen om het tuinbouwgebied NEXTgarden te stimuleren”, zegt een woordvoerder van de gemeente Lingewaard. „En omdat Humphrey’s in Lingewaard met een centrale keuken start, lijkt ons dat een goede kans voor onze tuinders om daarop in te haken.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe