Overbetuwe houdt een proef met huiswerkbegeleiding voor kinderen en middelbare scholieren uit gezinnen die het niet breed hebben.
Volledig scherm
Overbetuwe houdt een proef met huiswerkbegeleiding voor kinderen en middelbare scholieren uit gezinnen die het niet breed hebben. © Frank Jansen

Huiswerkbegeleiding voor iedereen betaalbaar

ELST - Overbetuwe wil gelijke onderwijskansen voor iedereen. Daarom kunnen kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben toch naar huiswerkbegeleiding.

5 reacties

 • Titus

  4 jaar geleden
  Met deze post, en zeker  dat van die opvoeding, heb je een punt, dat zou heel gangbaar moeten zijn, dat werkt dan door bij het leren en functioneren van de schoolgaande kinderen.Geld beter besteed dan nu langs alle omwegen!
 • H. Rous

  4 jaar geleden
  Dus krijgen ze daar een klasje met 25 kinderen van ouders met een laag inkomen.Over stigmatisering gesproken, hadden we 60 jaar terug ook al.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Je koopt dus extra aandacht voor je kind?Een klas bestaat maximaal uit 32 leerlingen, daarbij heb je gemiddeld 7 leerlingen met een rugzakje of andersoortige concentratieproblematiek. De mentor van de klas heeft zijn handen vol aan het klassenmanagement en de contacten met ouders.Huiswerkbegeleiding is een luxe. Het laat zien dat het reguliere onderwijs te weinig financiële middelen heeft om uit elk kind een maximaal rendement te halen.Investeer het geld in opvoedingscursussen voor ouders. Ouders kunnen prima zelf hun kind ondersteunen met huiswerk. Aandacht voor je kind, kun je niet kopen.
 • Rene P

  4 jaar geleden
  Mooi initiatief. Dit komt voort uit de motie van GBO (Gemeentebelangen Overbetuwe). Goed dat het nu van start gaat. Gemeentebelangen Overbetuwe
 • herveld

  4 jaar geleden
  Is er tijdens de les op school géén tijd om de kinderen te leren hoe ze met huiswerk om moeten gaan ?
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Betuwe