Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Is er een medicijn tegen chronische hebzucht in de zorg?

column binnendijksVoor mijn gevoel kun je de wereld in tweeën splitsen. Een deel bestaat uit oplichters. Het grootste deel uit hun slachtoffers. Op de een of andere vreemde manier mag ik me dan moreel ook nog gelukkig prijzen dat ik bij die tweede groep behoor. Als ergens een ladelichter rondloopt, kan ik nooit ver weg zijn.

3 reacties

 • Daan van Ommen

  1 maand geleden
  Mooie column! Goed geschreven en helemaal mee eens.
 • Jan van Baal

  2 maanden geleden
  Er is maar een medicijn tegen deze maatschappelijke ramp, dat is gewoon heel simpel het oude "ziekenfonds" weer terug, niks meet de huidige trieste marktwerking en weg is de hebzucht. Allemaal in het zelfde schuitje en de therapeuten c.s. weer aan het gewone werk bij de bedrijven i.p.v. declaraties sturen voor hun fluthulp!!!!!
 • M Van Santen

  2 maanden geleden
  Geweldig dat dit naar voren wordt gebracht. Het is een graaicultuur binnen de zorg op alle mogelijke vlakken. De zorg wordt gebruikt om alsmaar rijker te worden en zorg leveren om het de patiënt beter te maken en het welzijn te verbeteren is er niet meer bij. En dat begint al bij dee ministeries. Nog maar een manger erbij . En een zzp er of een uitzendkracht . Diepgang en betrokkenheid in de zorg dat is met de uitvinding van zzp-er geheel uit beeld. En zeker als je ouder wordt .

Betuwe