'Komst Hornbach in Ressen nadelig voor Intratuin'

RESSEN - De komst van bouwmarkt Hornbach bij Ressen, achter bioscoop Cinemec, is nadelig voor diverse detailhandel in Lingewaard en Overbetuwe. Dat blijkt uit onderzoek. 

Hornbach wil graag bouwen vlakbij snelweg A325 in Nijmegen en heeft daarover eerder dit jaar overeenstemming bereikt met de provincie Gelderland en Nijmegen. 

In een rapport, dat is gemaakt in opdracht van de Keizerstad, staat dat de toekomstige bouw- en tuinmarkt gevolgen heeft voor de detailhandel in Lingewaard en Overbetuwe. De effecten zouden echter beperkt en aanvaardbaar zijn.

Omzet

Buurgemeenten Overbetuwe en Lingewaard hebben het Nijmeegse rapport door een extern bureau laten beoordelen. Vooral de Intratuin in Elst zou omzet kunnen mislopen met een grote Hornbach om de hoek. Het tuincentrum aan de Nieuwe Aamsestraat haalt volgens het bureau een belangrijk deel van zijn omzet van buiten de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. De Intratuin trekt veel klanten uit Nijmegen-Noord en Arnhem-Zuid. 

Kritisch

De bouw- en tuinmarkten en ondernemers- en winkeliersverenigingen zijn deze week geïnformeerd over de contra-expertise die de gemeenten hebben laten uitvoeren. In december spreekt de gemeenteraad van Overbetuwe over de vestiging van Hornbach op een steenworp afstand van de centra van Elst en Bemmel.  ,,Onze raad is erg kritisch over dit dossier en bepaalt mede welke vervolgstappen wij zetten’’, aldus Hol.

Volledig scherm
Een vestiging van Hornbach in Breda. @BN/De Stem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe