Volledig scherm
Arnhem, 10 januari 2017. File/drukte op De Pleijroute vlakbij Westervoortsebrug. © Gerard Burgers

Lingewaard bang dat er niemand meer in of uit kan tijdens wegwerk

BEMMEL - 'Ongewenst en verontrustend'. Zo noemt de gemeente Lingewaard het samenvallen van werk aan de Waalbrug in Nijmegen en de Pleijroute in Arnhem over bijna twee jaar.

De gemeente stuurt daarom een brief aan de provincie voor overleg. Volgens Lingewaard dreigen de belangrijkste uitvalsroutes te worden afgesneden en kan er niemand meer in of uit. Nu al hoeft er maar iets te gebeuren of het wegennetwerk in de regio slibt dicht. Vooral over de bereikbaarheid door hulpdiensten bestaan zorgen.

Lokale transporteurs vrezen al voor hun nering. Bewoners van de Stadswal in Huissen verwachten nog meer herrie van vrachtverkeer dan ze nu al hebben.

Lingewaard pleit er daarom in de brief alles te doen om stagnatie te voorkomen. Voor Huissen zou bovendien een nieuwe aansluiting op de N325 bedacht moeten worden, zodat de verkeersafwikkeling verbetert en het sluipverkeer afneemt. Verder zou de doorstroming op de A325 (die nu al moeizaam verloopt vanuit Bemmel) er volgens de gemeente bij gebaat zijn als deze weg wordt verbreed en langere in- en uitvoegstroken krijgt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe