Volledig scherm
Lopers binnenhalen binnen in Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Lingewaard blij met Vierdaagse, eigenaar café Oosterhout niet

BEMMEL/ OOSTERHOUT - Het definitief omdraaien van de route op de eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse is in Lingewaard met gejuich ontvangen. Eef Merkus van café-restaurant Merkus in Oosterhout is somber. 

In 2017 liepen de deelnemers aan de Vierdaagse via Oosterhout, Elst, Elden, Bemmel en Lent naar Nijmegen en daar zijn naast de Vierdaagse-organisatie ook de gemeente Lingewaard en ondernemers in Bemmel en Lent tevreden over.

Veiliger

Met het draaien van de route is de eerste dag veiliger en de doorstroom beter, dat is essentieel. Wij zorgen ervoor dat de lopers weer super ontvangen worden en dat ze hun vermoeidheid die laatste kilometers vergeten”, zegt burgemeester Marianne Schuurmans. 

Oosterhout

Voor café-restaurant Merkus aan de Oosterhoutsedijk was de dinsdag van de Vierdaagse tot 2017 de beste dag van het jaar. In 2017 opende eigenaar Eef Merkus zijn zaak nog wel, maar hij twijfelt sterk dat dit jaar weer te doen. „Ik voelde deze beslissing al aankomen, maar ik weet nog niet of ik open ga. Alleen als ik zin heb. En actie ondernemen heeft geen zin, ik vind het wel best.”

Niet zo negatief

Een woordvoerder van de gemeente ziet het echter niet zo negatief in. „We hebben vorig jaar 400 euro aan Oosterhout gegeven, voor versieringen. Waarschijnlijk krijgen ze dat dit jaar weer. Natuurlijk is het wennen aan die andere doorkomsttijd, maar we willen er in Oosterhout nog steeds een feestje van maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe