Moterrijders gaan weer de weg en de dijken op.
Volledig scherm
Moterrijders gaan weer de weg en de dijken op. © Marc Pluim

Lingewaard trekt beroep motorverbod in: motoren welkom op dijken

BEMMEL - Dijkwegen in Lingewaard zijn definitief open voor motoren. De gemeente besloot dinsdag het hoger beroep in te trekken.

31 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Inderdaad. De aanwonenden en inwoners van de dorpen of wijken zélf zijn vaak de grootste overtreders. Dus als u weer eens een auto door de straat ziet scheuren, kijk dan eens goed door het raampje, want grote kans dat je naar buurman Henk kunt zwaaien die vindt dat hij 'De omgeving kent, dus gewoon lekker kan doorrijden'. 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Ach, als ze door uw dorpshard rijden in deze getalen gaat u net zo hard klagen. Dus het maakt allemaal niet uit waar ze rijden, u bent al bevooroordeeld.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Motoren en zeker de nieuwe motoren maken niet meer dB's dan een auto. Wel meer toeren, en daar zit je volumebeleving. Je zou de overheid kunnen vragen aandacht te besteden aan de productiebranche om zo de toegestane dB's die uit een standaard opstelling komen, te verlagen. Maar raad eens wat het gevolg is? Dat de gemiddelde append automobilist een motorrijder hart-stikke dood rijdt want ze zien hem nu al niet aankomen maar horen de motor dan ook niet meer. De gemiddelde motorrijder wil dus graag gehoord worden, want dat betekent niet platgereden worden.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Het is een doorgaanse weg. Hoe vaak ik op de dijk waar ik woon niet gebruikers moet aanspreken op hun arrogante gedrag die de rijbaan 'claimen' want 'het is hier natuur! ik heb last van al die auto's, ik loop hier!'. Ja eh, en ik woon hier. Dit is mijn erftoegangsweg. Dus of accepteren dat wij er ook langs willen, of lekker op de boot naar Ijsland stappen voor je natuur.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Er is uberhaupt geen handhaving. Dat in combinatie met de burger die steeds meer zijn eigen regels bedenkt... Vul maar in.