Volledig scherm
Moterrijders gaan weer de weg en de dijken op. © Marc Pluim

Lingewaard trekt beroep motorverbod in: motoren welkom op dijken

BEMMEL - Dijkwegen in Lingewaard zijn definitief open voor motoren. De gemeente besloot dinsdag het hoger beroep in te trekken.

Eind april waren de verbodsborden al verdwenen. Dat gebeurde nadat de rechter een paar weken eerder het verbod dat gold in weekeinden en tijdens feestdagen had teruggedraaid. De gemeente had pro forma beroep aangetekend maar trekt het nu dus in omdat de nieuwe gemeenteraad het beroep niet nodig vindt. 

Het college van burgemeester en wethouders gaat met de Motorrijders Actie Groep en de Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging in gesprek om de mogelijkheden te bespreken om de overlast op de dijkwegen te beperken. Deze organisaties waren naar de rechter gestapt omdat ze het onterecht vonden dat motorrijders als enige gebruikers van de dijk worden geweerd.

Dijkbewoners klagen vooral over lawaai en gevoelens van onveiligheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe