De lokale partijen B06 uit Lingewaard en BOB uit Overbetuwe gaan samenwerken. Links Patrick Hegeman en rechts Ard op de Weegh.
Volledig scherm
PREMIUM
De lokale partijen B06 uit Lingewaard en BOB uit Overbetuwe gaan samenwerken. Links Patrick Hegeman en rechts Ard op de Weegh. © Eveline van Elk

Lokale partijen B06 in Lingewaard en BOB in Overbetuwe bundelen hun krachten: ‘Vuist tegen oprukkend Arnhem en Nijmegen’

Er is een nieuwe Lingewaardse-Overbetuwse liefde aan het ontstaan: de lokale partijen B06 en BOB gaan samenwerken. Waarom eigenlijk? En hoe kijken de Huissense en Elster voormannen naar elkaars territorium? 

6 reacties

 • Jack Hendriks

  1 jaar geleden
  Prachtig initiatief ! Eindelijk een samenwerking die de burgers van beide plaatsen kan verenigen. Huissen en Elst samen zijn wel een vuist !
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Da's helemaal waar Jan. Ook jullie beloften aan verenigingen om kunstgrasvelden aan te leggen zijn nagekomen. Het is weleens anders geweest, Jan
 • Jan van Baal

  1 jaar geleden
  Misschien toch goed om eens terug te kijken welke (lokale) partijen in 2014 voor een lokaal onbetaalbaar "Huis der Gemeente" stemden en daarna o.a. tegen de tunnels of tegen het OBC. Dankzij een sterke lokale C(ollectieve) D(emocratische) (A)anpak zijn al die besluiten genomen naar volle tevredenheid van onze inwoners!
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Onder lokale partij wordt verstaan dat deze alleen lokaal actief is en niet landelijk of provinciaal. CDA landelijk neemt besluiten die lokale CDA soms niet pruimen. Hoe praat je dat weer recht?
 • Jan van Baal

  1 jaar geleden
  Er is maar een (1) lokale partij in Overbetuwe en dat is het CDA. De enige partij die in alle kernen een of meer prima raadsleden vertegenwoordig(st)ers heeft! En even voor de duidelijkheid, de milieu straten van Overbetuwe blijven in Elst en in Andelst, ze zijn er nu voor al onze burgers op korte afstand te bereiken! Overigens zijn GBO en BOB partijen waar prima mee samen te werken is in Overbetuwe! Vrij naar Lincoln: "Een gemeenteraad die tegen zichzelf verdeeld is kan geen potten breken"!