Volledig scherm
Louis Dolmans met zijn lintje, tijdens de opening van natuurbelevingscentrum De Veldschuur in Bemmel. foto: DG

Louis Dolmans nieuwe wethouder Lingewaard

BEMMEL - Bemmelnaar Louis Dolmans zal op 20 september aan de gemeenteraad worden voorgedragen als de derde wethouder van Lingewaard. Dolmans zal de portefeuille financiën krijgen.

Louis Dolmans is in Lingewaard vooral bekend als voorzitter van Lingewaard Natuurlijk, maar is ook voorzitter van de rekenkamercommissie. Die functie legt hij neer als hij wethouder wordt. Dolmans begon zijn loopbaan bij de Algemene Rekenkamer in Den Haag en werkte bij de provincies Brabant en Gelderland. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer. Hij doet onderzoek naar financiële vastlegging en begeleidt gemeenten bij organisatieontwikkeling.

Dolmans is lid van D66, maar niet actief in de partij. Hij kreeg onlangs nog een lintje voor zijn verdiensten in de natuureducatie.

De gemeenteraad zal naar verwachting instemmen met zijn benoeming.

Eind juni kwam er een breuk in de coalitie van B06-L2000, Lingewaard.NU, D66 en Groenlinks. Met het bekendmaken van de nieuwe wethouderskandidaat is nu ook duidelijk dat de voormalige coalitiepartijen D66 en GroenLinks een samenwerking zijn aangegaan met CDA, Fractie Reijmers, Lokaal Belang Lingewaard, PvdA en VVD. Er is een raadsakkoord gesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe