Luchtmobiele Brigade oefent in Overbetuwe na goed overleg

VideoHETEREN - Mensen van de Luchtmobiele Brigade gingen dinsdag tot het uiterste om veehouders in de Overbetuwe geen overlast te bezorgen. In overleg met de agrariërs mocht op vijf weilanden in de gemeente Overbetuwe een chinook-helicopter mensen en materiaal droppen en ophalen. 

Volledig scherm
Luchtmacht oefent boven de Oost-Betuwe in Heteren. © Karin Brenet

Om boeren en vee niet tot overlast te zijn, zoals in de Achterhoek vorige week, is veel overleg geweest over deze wintertraining op burgerterrein, vertelt sergeant-majoor Hoek. 

Normaal worden dit soort transportvluchten alleen op militair terrein geoefend. Doordat het vee nu binnen zit, kon er bij melkveehouders van de lege weilanden gebruik gemaakt worden. Bewust werd er hoog over de veestallen heen gevlogen om schrikreacties bij de koeien te voorkomen. De uiterwaarden konden niet gebruikt worden omdat die door het hoge water van vorige week nog te drassig zijn.

Volledig scherm
© Karin Brenet
Volledig scherm
© Karin Brenet
Volledig scherm
© Karin Brenet
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe