Volledig scherm
Lynet Elings. © Erik van 't Hullenaar

Lynet (24) klaar voor uitdagingen bij Huissense brandweer

HUISSEN - De vrijwillige brandweer worstelt met een gebrek aan vrijwilligers op diverse brandweerposten, in het gehele land. Ook het korps in Huissen zocht de afgelopen maanden naarstig naar vers bloed en dat is gelukt. Lynet Elings (24) is precies wat de brandweer in heel Nederland zoekt: enthousiast, jong én vrouw. 

Quote

Ik ben naar de open dag geweest en was gelijk enthousi­ast

Lynet Elings

Met spandoeken en oproepjes op sociale media zocht het korps vrijwillige Brandweer Huissen de afgelopen maanden naarstig naar nieuwe, jonge en vrouwelijke leden. Lynet Elings (24) is één van de drie nieuwe leden. „Ik heb ooit een reanimatiecursus en een EHBO-cursus gedaan. En toen de oliebollenkraam op het plein in Huissen, onder ons raam, in brand vloog, heb ik een slachtoffer hier onder de douche gezet. Kort daarna viel er een flyer in de brievenbus dat de brandweer nieuwe leden zocht. Dat was mijn lot, dacht ik. Ik ben naar de open dag geweest en was gelijk enthousiast.”

De Huissense was niet de enige. De nieuwe ploegcommandant Marc Persoon ontving veertien aanmeldingen „Maar zo'n negentig procent past niet in het profiel. We willen graag dat de vrijwilligers ook werken in hun woonplaats, in Huissen dus. Dan haken er al veel af”, legt Persoon uit.

Uitdagingen

Uiteindelijk bleven er drie kandidaten over en die zijn nu aan het korps toegevoegd. Althans, Elings volgt een opleiding. „Eens per week, en dat twee jaar lang. Ik sta er open in, ik ben klaar voor fysieke en mentale uitdagingen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe