Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man die meisje op krukken aanrandde in kiosk station Elst krijgt werkstraf

ARNHEM/ NIJMEGEN - Een 41-jarige Nijmegenaar is maandag veroordeeld voor het aanranden van een 17-jarig meisje in zijn kiosk op het station in Elst in juni vorig jaar.

Het meisje zat ’s avonds te wachten op de trein naar Tiel toen de eigenaar van de kiosk er bij haar op aandrong in de personeelsruimte te komen. 

Hij pakte daarbij haar krukken af. Ze liep hem achterna, maar eenmaal binnen deed hij onverwachts de deur op slot en werd hij handtastelijk.

Schouder

De man, die de kiosk overigens niet meer heeft, heeft steeds ontkend het meisje te hebben aangerand. Hij zou alleen maar even een hand op haar schouder hebben gelegd toen het meisje vroeg of ze naar het toilet mocht.

Maar de rechtbank ziet voldoende bewijs in de aangifte en de verklaring van haar vriend die ze die avond in tranen belde. De rechtbank legde een werkstraf op van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van drie jaar. Verder moet de man het meisje 500 euro smartengeld betalen.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe