Volledig scherm
Een brandweerman is bezig met het blussen van de Volkswagen die zondagnacht uitbrandde op de parkeerplaats Arnhemsepoort in Huissen. © Roland Heitink

Man uit Huissen treurt om uitgebrande net aangeschafte Golf: 'Hij reed zo lekker'

HUISSEN - De Volkswagen Golf gti was nog geen dag in het bezit van Huissenaar Billy Reijmers (24) uit Huissen, toen hij in de nacht van zondag op maandag op de parkeerplaats Arnhemsepoort in Huissen volledig in vlammen opging.

Twee andere auto's raakten beschadigd door de brand. „Het is verschrikkelijk”, zegt de eigenaar. „Ik woon in de buurt en werd om 04.00 uur wakker gebeld dat mijn auto in de brand stond.”

Het is nog onduidelijk of de brand is aangestoken. „Het kan aan de elektronica van de auto liggen, maar dat lijkt me sterk. De auto stond al twee uur stil”, vertelt Reijmers. Hij durft niet met zekerheid te zeggen of het is aangestoken. „Misschien gunt iemand mij deze auto niet, al zou ik niet weten wie zoiets zou doen.”

Schade

De twee auto's naast de Volkswagen zijn ook beschadigd. Bij een bedrijfsbusje is de spiegel deels weggebrand.

De Golf was een tweedehands auto, die Reijmers afgelopen weekend heeft opgehaald. „Het lijkt me sterk dat de vorige eigenaar er iets geks mee heeft gedaan”, zegt Reijmers.

Vakantie

Quote

Misschien gunt iemand mij deze auto niet, al zou ik niet weten wie zoiets zou doen.

Billy Reijmers

Veel tijd om het af te handelen, is er voor Reijmers niet. Hij gaat namelijk vandaag op vakantie. „Ik was niet van plan om met deze auto te gaan, maar wilde juist mijn huidige auto na de vakantie verkopen.”

Reijmers wilde zijn huidige Golf al langer verkopen om daar een Golf gti voor in de plaats te nemen. „Ik wilde iets met meer pit, deze gti reed erg lekker.” Hij kon alleen zondag genieten van zijn nieuwe auto. De recherche gaat uitzoeken of er sporen van brandstichting zijn. „Ik heb de sleepdienst gebeld, de auto moet hier weg”, zegt Reijmers somber.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe