McDonald's Oosterhout wil geen moslima met hoofddoek

OOSTERHOUT - Werken bij de nieuwe McDonald's in Oosterhout? Dat leek een 16-jarige moslima met hoofddoek wel wat. Maar de sollicitatie liep uit op een flinke teleurstelling. Met hoofddoek is ze niet welkom.

De moslima uit Lent reageert verontwaardigd. Ze krijgt bijval op social media, maar er is ook steun voor de leiding van de McDonald's, gevestigd aan de snelweg A15 bij Oosterhout. 

Een woordvoerster van McDonald's legt uit waarom de 16-jarige met hoofddoek niet welkom is: ,,De franchisenemer wil neutraliteit uitstralen. Dus geen zichtbare geloofsuitingen. Dat kan, daar is hij vrij in. De huisregels verschillen per vestiging. Een McDonald's in de Betuwe is anders dan een McDonald's in Amsterdam, Rotterdam of zelfs Nijmegen even verderop.''

De fastfoodketen betreurt de situatie. De bewuste moslima zou er zelf voor hebben gekozen om na een eerste gesprek van een baantje bij het nieuwe McDonald's-filiaal af te zien, zo meldt de woordvoerster. ,,Dat heeft ze per mail bevestigd en de toon van het bericht was heel vriendelijk. Er is geen tweede gesprek geweest. Wat ons betreft komt dat er nog. Wij staan daarvoor open, zodat alles uitgesproken kan worden.''

McDonald's Oosterhout Park15 opende deze week de deuren. In de afgelopen maanden werden er door franchisenemer Nico Frentz 71 sollicitanten aangenomen. Volgens Frentz gaat het om een mix van jong en oud, aangevuld met enkele ervaren krachten uit McDonald's-restaurants uit de regio. In totaal werken er ruim tachtig mensen.

Volledig scherm
De vrouw op de foto is niet het meisje uit het artikel. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe