Volledig scherm
De verkeerssituatie rond scholen in Heteren was volgens ouders niet veilig genoeg. Ook bij scholen in Lingewaard kan het beter, vindt de politiek. © Erik van 't Hullenaar

Meer blauw rond scholen in Lingewaard

BEMMEL - Visies partijen Lingewaard lopen regelmatig uiteen, maar op vlak verkeersveiligheid rond scholen zijn ze eensgezind. Handhaving moet beter, vinden ze.

Acht van de negen partijen waren het eens met de stelling 'De gemeente moet de verkeersveiligheid rond scholen beter handhaven' in de kieswijzer van De Gelderlander. Alleen Lokaal Belang Lingewaard staat daar neutraal tegenover. De gemeente heeft onder meer de optie om Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) op pad te sturen.

Asociaal autorijgedrag

Vorig jaar bleek al dat veel basisscholen in de Betuwe last hebben van asociaal autorijgedrag van ouders rond scholen, eind vorig jaar kwam dat naar voren uit een rondgang langs diverse basisscholen. Aanleiding vormde een discussie op Facebook over de situatie rond scholen in Heteren. Met het geklaag daarop hoopten - voornamelijk andere - ouders dat er wat gaat veranderen. Zo sprak Rob Aalbers op Facebook van 'asociaal weggedrag' en schrijft Myrthe van Middelkoop dat het 'bloedirritant' is.

Quote

Ouders hebben een voorbeeld­func­tie

Boukje Raes (CDA)

Rol van ouders

Partijen wijzen ook op de rol van ouders, zoals het CDA. Onze kinderen moeten veilig naar school kunnen gaan en de ouders hebben in onze ogen in deze een voorbeeldfunctie. Door je auto te plaatsen op niet-geëigende plekken, het stimuleren van wandelen en fietsen in plaats van met de auto naar school”, zegt lijsttrekker Boukje Raes. Ook B06 benadrukt de verantwoordelijkheid van ouders: „B06 vindt wel dat hier ook een verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en de scholen”, zegt Frans Schut. 

Goede voornemens

Na de verkiezingen wordt duidelijk wat er van de goede voornemens van de partijen overblijft. Die dienen op 21 maart. Woensdagavond gaan de partijen in Lingewaard in de Theaterkerk met elkaar in de debat over andere lokale thema's.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe