Minister Arie Slob bezoekt groep 8 van de St. Willibrordusschool in Herveld.
Volledig scherm
Minister Arie Slob bezoekt groep 8 van de St. Willibrordusschool in Herveld. © Erik van 't Hullenaar

Minister Arie Slob gaat in gesprek met kinderen van groep 8 in Herveld: ‘Wat vond u het moeilijkst?’

HERVELD - De kinderen van groep 8 van de St. Willibrordusschool in Herveld waren maandagochtend amper terug van kamp toen ze bezoek kregen van de demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Arie Slob wilde van de leerlingen weten hoe zij hun laatste jaar op de basisschool hadden ervaren.

0 reacties

 1. Jurroen uit Elst weigerde dienst, terwijl Miranda uit Wijchen zich juist vrijwillig meldde: ‘Tegen het doden op commando’
  PREMIUM
  serie einde dienstplicht
  7

  Jurroen uit Elst weigerde dienst, terwijl Miranda uit Wijchen zich juist vrijwillig meldde: ‘Tegen het doden op commando’

  Deze zomer is het 25 jaar geleden dat de opkomstplicht voor dienstplichtigen in Nederland werd opgeschort. Bij 17-jarige jongens en meisjes ploft vandaag de dag nog wel de brief van inschrijving op de deurmat, maar zij hoeven niet meer op te komen voor militaire training. Dat was vroeger wel anders. De Gelderlander blikt in deze serie wekelijks terug op die bijzondere tijd.
 2. Oorlogshelden niet langer onvindbaar op Airborne Begraafplaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument
  PREMIUM

  Oorlogshel­den niet langer onvindbaar op Airborne Begraaf­plaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument

  OOSTERBEEK - Honderden veteranen van de Slag om Arnhem zijn na hun overlijden met hun as naamloos bijgezet onder een graszode op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Op hun nadrukkelijk verzoek, omdat ze dicht bij hun kameraden willen liggen die in september 1944 sneuvelden. Roland de Kwant brengt de graven voor het eerst in kaart in een digitaal monument. ,,Zo kunnen nabestaanden voortaan hun dierbaren terugvinden.”

Betuwe