De 'lange, slungelige, dunne dader'.
Volledig scherm
De 'lange, slungelige, dunne dader'. © Opsporing Verzocht

Mishandeling nieuwjaarsnacht mogelijk door zelfde dunne, lange dader als woningoverval in Bemmel

BEMMEL - De politie vermoedt dat dezelfde lange, slungelige man dader is van zowel de mishandeling van een Haalderenaar op nieuwjaarsnacht als een woningoverval op een 36-jarige Bemmelnaar en een vriendin op 22 augustus vorig jaar. Dat zei de politie in het programma Opsporing Verzocht vanavond, waar de twee zaken werden behandeld

De politie sluit niet uit dat heeft de man in Bemmel nog meer slachtoffers gemaakt heeft door te dreigen of te mishandelen. 

Naast de lange dunne man zoekt de politie ook twee kleinere daders, van 1.70-1.80 lang.
Volledig scherm
Naast de lange dunne man zoekt de politie ook twee kleinere daders, van 1.70-1.80 lang. © Opsporing Verzocht

De 49-jarige Haalderenaar die in nieuwjaarsnacht slachtoffer werd van de lange dunne man en twee mededaders ondervindt daar nog steeds de gevolgen van. De man werd bewusteloos geslagen toen hij opkwam voor zijn autistische zoon. De drie mannen gooiden vuurwerk naar de jongen, waar de Haalderenaar iets van zei. Hij kreeg vervolgens meerdere klappen tegen zijn hoofd. Hij liep zwaar hoofdletsel en andere verwondingen op.

Naast de lange dunne man waren er twee  kleinere daders van ongeveer 1.70 - 1.80 meter lang. Zij worden tussen de 16 en 22 jaar oud geschat. het drietal vluchtte na de mishandeling via de Heister en de wijk Poeldrik. Er is nog naar ze gezocht, maar ze zijn niet meer gevonden.

Flierenhofstraat

Bij de woningoverval in de Flierenhofstraat in Bemmel gaat het volgens de politie om ook een 'bijzonder lange, dunne, slungelige dader en een andere kleinere man'. Mogelijk stond een derde dader op de uitkijk. Zij slopen 's nachts rond 01.30 uur via de achtertuin het huis binnen. De ene man nam de 36-jarige deels verlamde bewoner onderhanden terwijl de andere naar geld en de sleutel van de auto op zoek ging.

De zwaargewonde bewoner moet met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De vriendin kwam er redelijk ongeschonden vanaf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe