Directeur Krijn van Dijk (links) en Juf Janneke (groep 8) zien hoe leerlingen uit die groep naar hun eigen verdieping lopen. ,,We hebben eigenlijk voor alle groepen een eigen bubbel."
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Krijn van Dijk (links) en Juf Janneke (groep 8) zien hoe leerlingen uit die groep naar hun eigen verdieping lopen. ,,We hebben eigenlijk voor alle groepen een eigen bubbel." © Erik van 't Hullenaar

Mondkapjes? Die proberen Betuwse basisscholen zoveel mogelijk te vermijden

DRIEL - Basisscholen scheerden vrijdag langs de rand van sluiting, ze horen momenteel bij de grootste besmettingshaarden van corona. Sluiting vond het kabinet niet verantwoord, maar een mondkapje voor leerlingen van groep 6 en hoger is sinds gisteren wel gewenst. Toch is dat op de Betuwse basisscholen een uitzondering.

3 reacties

 • Folker

  2 jaar geleden
  Wat zijn we lekker verstandig bezig. Het is ene verzoek na het andere. Gewoon verplichten een mondkapje te dragen kan niet meer. Belachelijk. Wat zijn we toch aan het doen, gewoon dat kapje op je mond, klaar. Of willen we in 2025 nog steeds met corona te doen hebben. Durf toch eens een besluit te nemen en niet verzoeken. Beste schoolbestuurders, mag BV Nederland u dan verzoeken de kinderen op u school te verplichten een mondkapje te dragen ? De scholen hadden dicht gemoeten tot 4 januari.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 jaar geleden
  Ik zou als regering van een landje vol betweters geen raad meer geven, laten die hobby virologen het maar mooi zelf uitzoeken, ze geven wel weer het goede voorbeeld.
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Vreemd, was dat niet verplicht dan?