Onderzoek naar veiliger maken 'rotplek' in Ressensestraat

RESSEN - Een vrachtwagenchauffeur moet zich donderdag voor de kantonrechter in Arnhem verantwoorden voor een botsing met een fietser op de Ressensestraat in Ressen. Die vond ruim een jaar geleden plaats op de kruising met het RijnWaalpad. De gemeente Lingewaard kondigt aan dat er een onderzoek komt om deze plek veiliger te maken.

Fietsster Nancy Rijcken noemt de oversteek een 'rotplek', omdat er ook chicanes in de weg liggen voor auto's. Er staan knalgele waarschuwingsborden met knipperlichten, toch begrijpen weinig automobilisten dat fietsers van links en rechts kunnen komen én dat ze voorrang hebben. ,,Ze zijn vaak meer bezig met de vraag of ze tegemoetkomend verkeer in de chicanes voor moeten laten gaan. Als ik hier fiets, stop ik altijd. Je kunt voorrang hebben, de vraag is of je het krijgt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe