Welke toegang tot 'geweldsmiddelen' moeten boa's krijgen. Dat verschilt per gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Welke toegang tot 'geweldsmiddelen' moeten boa's krijgen. Dat verschilt per gemeente. © Edo Draaijer

Opmerkelijk verschil: in Lingewaard heeft de boa wel boeien en wapenstok, maar in de buurgemeente juist niet

BEMMEL/CULEMBORG -  Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) mogen sinds deze maand worden uitgerust met een wapenstok en handboeien. Goed idee, vindt de gemeente Lingewaard, gaan we doen. Maar bij buurgemeente Overbetuwe kunnen de boa's daarnaar fluiten. 

7 reacties

 • Harrie Nak

  1 maand geleden
  @klaasdehouthakker… waar haal je die onzin vandaan joh… een Boa heeft, op t gebied van wapentrainingen en -diploma’s exact dezelfde opleiding en diploma als een politieagent.
 • Klaas de Houthakker

  1 maand geleden
  Een boa is een opleiding van 3 maanden. Die mensen moet je niet uitrusten met wapenstok. Ik zie trouwens nooit een boa lopen, alleen gezellig samen in een auto rijden.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Zoals ik oorspronkelijke BOA's ken, zijn dit mensen met hart en ziel, eigenlijk voor natuurzaken en terreinen. De huidige boa's zijn geen aansluiting op deze groep. Ook weer mensen die goedkoop door de overheid worden ingezet om op duurdere politie te bezuinigen.
 • johan Barn

  1 maand geleden
  sinds wanneer hebben boa's een vriendelijk imago? het enige dat ik ze zie doen is bonnen schrijven en gen steek meer. is lingewaard ook niet die gemeente waar een man het gemeentehuis is ingereden als statement?
 • M Reuvers

  1 maand geleden
  @ A busser als deze BOA' s nou hetzelfde veel te lage salaris van een agent zouden krijgen zou e.e.a. nog te billijken zijn. Dit is gewoon een kwestie van dat onze regelgeving omtrent agenten en BOA's faalt en dat camoufleren we op deze manier, wel de lusten niet de lasten. Als BOA zou ik, als ik een wapen bij me heb ook als zodanig hetzelfde salaris willen hebben, want uiteindelijk is alles wat een wapen draagt een signaal van agressie, ook als dat z.g. aan de goede kant staat.

Betuwe