Volledig scherm
De politie krijgt meer dan 30 tips over mishandeling tijdens oud en nieuw in Bemmel. © ANP

Opsporing Verzocht leidt tot veel tips over zware mishandeling Bemmel

BEMMEL - Een vruchtbare uitzending van Opsporing Verzocht heeft afgelopen dinsdag voor veel reacties gezorgd. De politie kreeg meer dan 30 tips binnen over de mishandeling van een 49-jarige Haalderenaar tijdens oud en nieuw in Bemmel.  

,,Er zijn ook meerdere namen genoemd’’, zo meldt een politiewoordvoerder. ,,Wij zijn heel tevreden met de reacties. Het team kan hier mee verder.’’

De Haalderenaar werd op 1 januari omstreeks 01.45 uur ter hoogte van het Over Betuwe College in elkaar geslagen door drie mannen. Dat gebeurde op de Van Nispenlaan in het bijzijn van zijn vrouw en 16-jarige zoon, die autisme heeft. Het slachtoffer, die het drietal aansprak op het gooien van vuurwerk in de richting van zijn gezin, liep diverse botbreuken op in het gezicht en raakte buiten bewustzijn. 

Verband

De politie vermoedt dat de mishandeling tijdens oud en nieuw in Bemmel verband houdt met de ernstige mishandeling van een 36-jarige Bemmelnaar op 22 augustus vorig jaar.  De man, die na een motorongeluk tien jaar terug verlamd is geraakt aan zijn rechterarm, werd in zijn woning aan de Flierenhofstraat met zeer veel geweld overvallen.

,,Bemmel is niet zo groot. Als daar in relatief korte tijd een vergelijkbaar ernstig geweldsdelict plaatsheeft en dan blijkt het signalement van een van de verdachten van beide misdrijven ook nog eens overeenkomsten te hebben, dan valt dat wel op'', aldus de politiewoordvoerder.

Profiel

Een van de drie verdachten van de mishandeling op 1 januari was langer dan de andere twee. De politie omschrijft hem als 'slungelig'. Ook de woningoverval in Bemmel werd medegepleegd door een lange, slungelige man van circa 1.90 meter. De andere twee daders van de mishandeling vlakbij het Over Betuwe College zijn circa 1.70 tot 1.80 meter lang en ongeveer 16 tot 22 jaar. 

De 49-jarige Haalderenaar, die anoniem wil blijven, geeft aan dat het elke dag een stukje beter met hem gaat. ,,Mijn ribben zijn nog steeds erg gevoelig’’, zegt de man, die weer naar zijn werk gaat. ,,Ik bouw het langzaam op.’’

Wat het slachtoffer extra vervelend vindt: de daders komen waarschijnlijk uit Bemmel. De politie gaf dat aan in de uitzending op televisie dinsdag. ,,Wij wonen daar vlakbij, doen de boodschappen in Bemmel. Ik kan die gasten elke dag tegenkomen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe