Otto schaatst 6 marathons per jaar

ANDELST - Het schaatsseizoen lijkt nog ver weg, maar voor Otto Fritschy (66) uit Andelst niet. Hij bereidt zich nu al voor op het schaatseizoen. „Vanaf volgende week ga ik naar Thialf. Nu doe ik aan krachttraining. De Elfstedentocht wacht op niemand.”

Kilometers maken, doet Fritschy wel, zeker wanneer hij afreist naar landen zoals Canada, Mongolïe en Finland. „Ik schaats jaarlijks 6 marathons. Vorig jaar 3 in Oostenrijk en 3 in Canada.”

Waar hij aan denkt wanneer hij schaatst? „Ik denk dan toch wel aan de finish halen”, lacht hij. „Toen ik nog 58 was, schaatste ik wel 3 marathons in een week. Nu klus en lees ik ook.”

Fritschy vindt het fijn om pensioen te hebben, vooral omdat hij nu Tour de France zonder onderbrekingen kijkt „Je gaat gewoon zitten kijken en dat is het”, zegt hij.

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Otto Fritschy. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Handbalderby met zinderend slot in Huissense heksenketel
    PREMIUM
    VIDEO

    Handbalder­by met zinderend slot in Huissense heksenke­tel

    De tribune in sporthal De Brink in Huissen is zaterdagavond tot de nok toe gevuld. Fans van zowel de Huissense handbalsters als die van hun Angerense aartsrivalen moeten zelfs op de grond of de trappen zitten. Met het – oorverdovende – geluid van trommels, kerstbellen en luchthoorns is het een ware heksenketel. Uiteindelijk slaat HV Huissen de aanval van HV Angeren op de koppositie ternauwernood af: 21-19.

Betuwe