De nieuwbouw is voorzien ten zuiden en westen van de Groenestraat. Met de zelfbewoningsplicht voor sociale koopwoningen wil Overbetuwe speculeren met woningen door beleggers voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw is voorzien ten zuiden en westen van de Groenestraat. Met de zelfbewoningsplicht voor sociale koopwoningen wil Overbetuwe speculeren met woningen door beleggers voorkomen. © Streetview

Overbetuwe komt met woonplicht op De Pas, Lingewaard begint er juist níet aan

ELST/BEMMEL - Voor de sociale koopwoningen in de nieuwe woonwijk De Pas in Elst gaat een zelfbewoningsplicht gelden. Op die manier wil Overbetuwe speculeren met woningen tegengaan. Lingewaard zet die stap juist níet voor de wijk Driegaarden in Huissen.

4 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 weken geleden
  Een of twee huizen voor de verhuur moet kunnen, pensioenvoorziening voor bijvoorbeeld een zelfstandig ondernemer, ZZP-er. Dus 1 bewonen, 2 verhuren Maar verder niet!
 • Henry Ebbers

  3 weken geleden
  Mensen beleggen hun geld in huizen, omdat ze anders van hun pensioen beroofd worden door de linkse bende van Rutte en co. Geld op de bank kost geld, in plaats van rente krijgen. Dit is een totaal krankzinnige situatie. Met een huis verhuren kunnen ze toch nog een paar procent rendement maken. Maar het is natuurlijk van de zotten dat je belasting moet betalen over geld waarover je al belasting betaald hebt. Een werkend iemand houd van elke euro misschien 25 cent over. Schandalig
 • Van Wessel

  1 maand geleden
  Waarom dit niet voor zijn! Als het kalf is verdronken dempt men de put. Dat lijkt hier sprake van te zijn. Maar wat wij waarschijnlijk niet weten wat er onder de tafel wordt geschoven. Maar dat horen we wel weer over 10 jaar als een nieuw schandaal, waar Lingewaard bekend om staat.
 • Christa Vogel

  1 maand geleden
  Heel goed. Het is natuurlijk van de zotte dat het überhaupt mogelijk is om sociale koopwoningen voor veel geld te verhuren als beleggingsobject. Wettelijk verbieden.

Betuwe