De nieuwbouw is voorzien ten zuiden en westen van de Groenestraat. Met de zelfbewoningsplicht voor sociale koopwoningen wil Overbetuwe speculeren met woningen door beleggers voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw is voorzien ten zuiden en westen van de Groenestraat. Met de zelfbewoningsplicht voor sociale koopwoningen wil Overbetuwe speculeren met woningen door beleggers voorkomen. © Streetview

Overbetuwe komt met woonplicht op De Pas, Lingewaard begint er juist níet aan

ELST/BEMMEL - Voor de sociale koopwoningen in de nieuwe woonwijk De Pas in Elst gaat een zelfbewoningsplicht gelden. Op die manier wil Overbetuwe speculeren met woningen tegengaan. Lingewaard zet die stap juist níet voor de wijk Driegaarden in Huissen.

3 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Een of twee huizen voor de verhuur moet kunnen, pensioenvoorziening voor bijvoorbeeld een zelfstandig ondernemer, ZZP-er. Dus 1 bewonen, 2 verhuren Maar verder niet!
 • Van Wessel

  1 jaar geleden
  Waarom dit niet voor zijn! Als het kalf is verdronken dempt men de put. Dat lijkt hier sprake van te zijn. Maar wat wij waarschijnlijk niet weten wat er onder de tafel wordt geschoven. Maar dat horen we wel weer over 10 jaar als een nieuw schandaal, waar Lingewaard bekend om staat.
 • Christa Vogel

  1 jaar geleden
  Heel goed. Het is natuurlijk van de zotte dat het überhaupt mogelijk is om sociale koopwoningen voor veel geld te verhuren als beleggingsobject. Wettelijk verbieden.