Handjeklap op de Paardenmarkt Elst
Volledig scherm
PREMIUM
Handjeklap op de Paardenmarkt Elst © Erik van 't Hullenaar

Paardenevenementen Elst en Bemmel afgeblazen: ‘Je doet geen handjeklap met je ellebogen’

ELST/BEMMEL - Met pijn in het hart hebben de organisatoren van de Paardenmarkt Elst en De Bemmelse Paardendagen besloten hun evenement ook voor dit jaar af te blazen. De 1,5 meter regel maakt het volgens hen onmogelijk de paardenmarkt in Elst en de ponymarkt in Bemmel te organiseren. Op beide evenementen komen (tien)duizenden bezoekers af. 

 1. Oorlogshelden niet langer onvindbaar op Airborne Begraafplaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument
  PREMIUM

  Oorlogshel­den niet langer onvindbaar op Airborne Begraaf­plaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument

  OOSTERBEEK - Honderden veteranen van de Slag om Arnhem zijn na hun overlijden met hun as naamloos bijgezet onder een graszode op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Op hun nadrukkelijk verzoek, omdat ze dicht bij hun kameraden willen liggen die in september 1944 sneuvelden. Roland de Kwant brengt de graven voor het eerst in kaart in een digitaal monument. ,,Zo kunnen nabestaanden voortaan hun dierbaren terugvinden.”
 2. Weer mondjesmaat dagtochten voor Betuwe Express; ‘Situatie door jojobeleid nog steeds dramatisch’
  1

  Weer mondjes­maat dagtochten voor Betuwe Express; ‘Situatie door jojobeleid nog steeds dramatisch’

  HERVELD - Mondjesmaat komen de dagtochten verzorgd door Touringcarbedrijf Betuwe Express uit Herveld op gang. Individuele reizigers bezoeken populaire bestemmingen als Volendam/Marken en Giethoorn. Ook vertrekken er wekelijks enkele bussen voor meerdaagse vakanties naar buitenlandse bestemmingen. Ook al zijn dit in tijden van corona lichtpuntjes, directeur Albert Winnemuller noemt de huidige situatie nog steeds dramatisch.

Betuwe