Politie heeft Gendtenaar (56) gearresteerd

VIDEOGENDT - De 56-jarige Kees van O. uit Gendt heeft vanmorgen in alle vroegte met een kraan met grijper zijn huis aan de Henri Dunantstraat en enkele auto’s vernield. Er was alleen sprake van materiële schade. De Gendtenaar raakte bij de vernieling gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft de politie hem aangehouden.

De politie bevestigt dat de aanleiding voor de vernielingen mogelijk in de relationele sfeer ligt. Omstanders en bekenden van Van O. en zijn vrouw bevestigen dat de twee in scheiding lagen. De vrouw was vrijdag jarig. Of de verdachte bewust juist die dag heeft aangegrepen om het huis te vernielen is niet duidelijk.  

Grijper

Rond een uur of vijf vrijdagmorgen reed de verdachte de kraan met grijper naar buiten. De oranje kraan stond vermoedelijk achter de woning in een loods van zijn hoveniersbedrijf. Een zwarte bestelbus en een vrij nieuwe BMW legden meteen het loodje. Daarna reed de man naar de zijkant van de woning, waarna de Gendtenaar met de grijper happen uit het dak en de dakkapel nam. Ook de bestelauto bij de entree van de woning moest het daarbij ontgelden.

Omstanders meldden de volgende morgen dat de vrouw in paniek de straat op is gerend. Zij bleef ongedeerd.

De Gendtenaar raakte bij zijn actie gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht waar hij later door de politie is aangehouden. Omdat het motief van zijn daad in de relationele sfeer gezocht moet worden, doet de politie geen mededelingen meer over het voorval in Gendt.

Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe