Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in de Waal gedaald. Door het lage water komen spullen als fietsen en autobanden aan de oppervlakte te liggen, maar er worden ook munitie en explosieven gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in de Waal gedaald. Door het lage water komen spullen als fietsen en autobanden aan de oppervlakte te liggen, maar er worden ook munitie en explosieven gevonden. © Paul Rapp

Politie heeft handen vol aan vondsten van munitie en explosieven door mensen met metaaldetectors: ‘Ga niet op zoek!’

GENDT - Het speuren met een metaaldetector in drooggevallen gebieden is gevaarlijk en moet stoppen, stelt de politie Gelderland. Agenten moesten afgelopen weekend negen keer uitrukken na de vondst van munitie en explosieven langs de rivieren.

10 reacties

 • Ton Verkerk

  2 maanden geleden
  Dus met een metaaldetector munitie vinden en melden aan de politie mag niet omdat het gevaarlijk is en zonder metaaldetector over niet ontplofte munitie lopen is wel veilig en mag wel?
 • gerard loon

  2 maanden geleden
  Na de oorlog woonden onze familie in Arnhem- noord . Voor ons jongens een paradijs om wapens en ammunitie te vinden de bossen van Rosendaal . Er lag o. a . een V twee blindganger. Door gezaagd en geprobeerd er een roeiboot van te maken . In de vijver van Angerenstein kapseisde hij bij gebrek aan een kiel . In de schuur van mijn vader patronen in de bankschroef , spijker op het slaghoedje, tikje met de hamer en knallen. Twee broers vriendjes van ons kwamen om bij het demonteren van een granaat .
 • J Peters

  2 maanden geleden
  Gewoon in heel nederland metaaldetectoren verbieden. En dan bedoel ik voor iedereen. Ook graven naar resten van het verleden in nederland. Daar worden ook vaak menselijke resten uit het verleden gevonden. Wat gewoon grafschennis is. Die zijn toch niet voor niets begraven?.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Nogmaals de reactie van Paul : het is verboden in o.a. Nijmegen, Arnhem, Lingewaal om met een metaaldetector http://aan.de gang te gaan Lezen is voor een aantal reageerders toch te moeilijk.
 • Paul van Wijngaarden

  2 maanden geleden
  Bij mijn weten zijn in Arnhem het gebruik van een metaaldetector verboden. En ook in de omgeving ervan.
 1. Poldervaart maakt met iedereen ruzie • Cocu houdt van zelfkastijding • NEC speelt met poep in de luier
  Met Jan Peters

  Polder­vaart maakt met iedereen ruzie • Cocu houdt van zelfkastij­ding • NEC speelt met poep in de luier

  De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart maakt met iedereen ruzie, geeft iedereen de schuld behalve zichzelf en is in paniek. Cocu is aan een zeer precair avontuur begonnen en houdt van zelfkastijding en NEC speelt met poep in de luier. Dit soort uitspraken worden deze week gedaan in onze voetbalpodcast Kappen en Draaien. Dit keer is oud-spits van NEC Jan Peters te gast en schuift ook clubwatcher Lex Lammers aan. Presentatie: Nanne Nicolasen