Volledig scherm
Prins Lucas op d'n Bok van Huissen. © Erik van 't Hullenaar

Prins van Huissen ademt carnaval

HUISSEN - Heel Huissen gunt het Luc van Aalten dat hij prins carnaval van de Kraonige Zwaone is geworden, omdat hij extravert, toegankelijk en altijd vrolijk is. 

Hij gaat sinds zaterdag door het leven als Zijne Dorstlustige Hoogheid prins Lucas op d'n Bok, omdat hij heel lang chauffeur was van de Zwaonewagen. Toen werd naaimachinereparateur en ondernemer Luc van Aalten (47) aan de leden van carnavalsvereniging de Kraonige Zwaone gepresenteerd als 'de creatieve droom van elke vrouw'. Omdat hij in de naaimachinehandel zit, goedlachs en een graag geziene gast in het dorp is.

Prinsessen

Prins Lucas staat er met carnaval niet alleen voor, hij heeft een complete hofhouding die hem bij al zijn taken begeleidt.  Zijn prinsessen zijn Lisa Joosten en Didi Klaassen. In Huissen is prinses carnaval een zelfstandige functie. Het is dus niet zo dat 'de vrouw van' automatisch prinses carnaval is.  Zijn hofmaarschalk heet George van Dort.

Familie

Volledig scherm
Als een duveltje uit een doosje... zo werd Luc van Aalten dit weekend aan de goegemeente gepresenteerd. © pr

Luc van Aalten komt uit een familie die carnaval ademt. Zijn moeder en zus waren al eens prinses. Zijn vader was senator en steunde de vereniging in Huissen financieel, zijn zoon was prins van de voetbalclub en de dochter zat vroeger bij de dansgarde. Daarnaast had hij een legendarische oom met handen zo groot als kolenschoppen, ofwel: Prins Harrie de Staole. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe