Volledig scherm
Enzo Raimondo. © Rolf Hensel

Racetalent Enzo (9) uit Elst in ‘langzame kart’ niet naar winst

ELST/LELYSTAD - De 9-jarige Vincenzo ‘Enzo’ Raimondo uit Elst greep zaterdag naast winst van de titel ‘Karttalent van Nederland’. Jayden Thien uit het Limburgse Echt kwam in 3 van de 4 races als snelste over de finish en won hiermee de finale van het Formido Talentscouting Karten in Lelystad.

De bouwmarkt heeft zijn naam verbonden aan een jaarlijkse zoektocht naar racetalent, waaraan ruim 400 kinderen tussen de 7 en 10 jaar deelnemen. Na voorrondes in september en december kwam Enzo Raimondo zaterdag tijdens de finale uit tegen acht andere racetalenten. 

Achterhoede

De wedstrijd werd gereden in huurkarts, die nogal in snelheid verschillen. ,,Enzo trof in alle vier de races vandaag de mindere karts en reed in de achterhoede’’, zegt moeder Marije Raimondo zaterdag net na het bekend maken van de uitslag. ,,Voor hem was het daardoor vooral een wedstrijd tegen hemzelf. Hij heeft moeten leren omgaan met teleurstellingen, ondanks alles toch doorgaan. Dat deed hij supergoed.”

Op welke plek Enzo geëindigd is, werd niet bekend gemaakt. De organisatie spreekt van 1 winnaar, en 8 ‘tweede plekken’. Het jonge karttalent uit Elst geeft aan nu uit te kijken naar de NK in het voorjaar, waar hij overigens in zijn eigen kart mag rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe