Inwoners van Reeth voeren actie.
Volledig scherm
Inwoners van Reeth voeren actie. © Rolf Hensel

Railterminal wordt inzet van statenverkiezingen

REETH - Het bestemmingsplan voor de railterminal bij Valburg en Reeth wordt niet dit najaar maar pas na de verkiezingen voor de provinciale staten op 20 maart 2019 vastgesteld. 

Buurtvereniging Leefbaar Reeth is content met de vertraging. ,,Een mooie kans voor burgers om er in het stemhokje iets van te vinden'', zegt woordvoerder Koos Nijssen.

De provincie Gelderland geeft aan meer tijd nodig te hebben voor onderzoeken en gesprekken met ProRail en de beoogd exploitant. De railterminal is een overslagpunt waar containers met goederen van de trein worden overgeladen op vrachtwagens. 

De railterminal wordt nu een onderwerp tijdens de verkiezingen. Voorstanders van de railterminal zijn de coalitiepartijen CDA, VVD, PvdA en D66. De SP is tegen. Nijssen verwacht de nodige problemen, mocht de railterminal er komen. ,,Het verkeer in de regio staat nu al bij elke scheet helemaal vast. Als we daar nu meer logistiek bij proppen, wordt dat nog erger. We denken dat de provincie beter andere sectoren kan stimuleren.''

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat er van een vertraging feitelijk geen sprake is; de railterminal wordt nog steeds gerealiseerd binnen de tijd die daarvoor stond. Naar verwachting is het overslagpunt eind 2020 gereed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe