Volledig scherm
Motorrijder op de dijk bij Angeren. © Erik van 't Hullenaar

Rechter maakt einde aan motorverbod op dijken Lingewaard

BEMMEL - Het motorverbod dat Lingewaard in 2016 instelde voor de dijken moet worden teruggedraaid. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdagmiddag bekend gemaakt.

Het verbod geldt voor de weekeinden en op feestdagen. De gemeente Lingewaard wil er verkeersoverlast mee verminderen en de veiligheid mee vergroten.

Het verbod werd aangevochten door de Koninlijke Nederlandse Motorrijders Vereniging en Motorrijders Actiegroep.

Arjan Everink van de KNMV is een blij man, zegt hij. ,,Het is onterecht dat motorrijders er als groep worden uitgepikt. Natuurlijk moeten motorrijders die voor overlast zorgen worden aangepakt maar dat geldt ook voor automobilisten of wie dan ook die zich misdraagt op de dijk. Daarvoor moet je politie inzetten.’’

Op de zitting in december droeg de KNMV al aan 'dat je dijken niet mag afsluiten op gevoel'. ,,Ze kunnen met een betere onderbouwing komen voor een nieuw besluit’’, zegt Everink. ,,Maar dan zullen ze van goeden huize moeten komen om te slagen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe