Motorrijder op de dijk bij Angeren.
Volledig scherm
Motorrijder op de dijk bij Angeren. © Erik van 't Hullenaar

Rechter maakt einde aan motorverbod op dijken Lingewaard

BEMMEL - Het motorverbod dat Lingewaard in 2016 instelde voor de dijken moet worden teruggedraaid. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdagmiddag bekend gemaakt.

77 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  En dan lees je dat de Lekdijk wel verboden toegang wordt voor motoren.... Dat besluit wordt naar buiten gebracht nadat het bericht van Lingewaard bekend is geworden. WAAROM? Als Lingewaard het niet mag dan mag de gemeente waar de Lekdijk onder valt dit ook niet lijkt mij.... Wat een krom gelul is dit weer........Het bericht was nog amper naar buiten gebracht over de Lingewaardse dijken en ze racete er al weer. De wet is nog geeneens ingetrokken en de borden staan er nog gewoon. Asociale rijders zijn het! Alleen maar oog voor de bochten!
 • Annamaria

  4 jaar geleden
  En waarom vind jij dat ?
 • Toon Hoog

  4 jaar geleden
  Om leuk te kunnen motorrijden, heb je bochten nodig. Die zijn voor een recreatiefietser niet van belang, dus die kunnen beter ergens anders naartoe.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  er zijn 700.000 geregistreerde motorgebruikers, als er enkele zijn onder hun die de boel verzieken moet je die aanpakken en niet de rest. Geldt ook voor autogebruikers.
 • Marco

  4 jaar geleden
  Lekker hè, dat fietsen op een asfalt of klinkerweg........ toch mooi dat andere weggebruikers daarvoor belasting betalen, want fietsen of gras is ook zo zwaar.

Betuwe