Volledig scherm
CDA'er Aad Noordermeer (l) wordt tijdens de raadsvergadering van Overbetuwe onderbroken door Ruud Mooij van de VVD. © DG

Reeth ontkomt niet aan een railterminal

OVERBETUWE - Het buurtschap Reeth in Overbetuwe heeft al de Betuweroute en windmolens en krijgt al de verbreding en de doortrekking van de snelweg A15 in de maag gesplitst. Na dinsdagavond is daar een railterminal bijgekomen.

 De gemeenteraad besloot mee te werken aan het verzoek van de provincie een overslagpunt voor spoor, water en asfalt bij Reeth aan te leggen waar jaarlijks 90.000 containers met goederen verwerkt kunnen worden. Burger Belangen Overbetuwe (BBO), de PvdA en GroenLinks en ChristenUnie stemden tegen. 

Pleister

De coalitiepartijen CDA en D66 dienden als pleister op de wonde nog wel samen met Gemeente Belangen Overbetuwe een amendement in om strakke afspraken vast te legen over geluid, veilige fiets- en voetgangerspaden en compensatie voor het verlies aan woningen, die gesloopt moeten worden.

Te mager

Voor Buurtvereniging Leefbaar Reeth is deze aanpassing weliswaar winst, maar het resultaat vinden ze te mager. Ard op de Weegh van Burger Belangen Overbetuwe (BBO) noemde het 'een amendement voor de bühne'. Zijn partij had het tij met steun van GroenLinks nog willen keren door het onderwerp van de agenda te halen, maar kreeg hiervoor geen steun. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe