Volledig scherm
't Klokhuys in Bemmel © Erik van 't Hullenaar

Restaurant Klokhuys Bemmel krijgt tweede leven

BEMMEL-  Naar verwachting gaat restaurant 't Klokhuys in Bemmel binnen enkele weken weer open. Eigenaar gemeente Lingewaard is momenteel in een vergevorderd stadium van onderhandelen met een gegadigde over verkoop van het pand. 

Het ronde gebouw op het Kinkelplein staat al een paar jaar leeg en er was zelfs een tijd sprake van dat het zou worden gesloopt.

't Klokhuys was ooit een goed lopende bistro. Volgens wethouder Janssen zijn er de laatste jaren wat wisselingen gewist van exploitant. ,,Dat waren onderhuurders van Bemmelse ondernemers. Onder de laatste uitbater is de belangstelling kennelijk teruggelopen. Hoewel al lang leeg stond, liep het huurcontract pas vorig jaar augustus af.’’

Prominentere rol

In de tussentijd was er iemand die belangstelling had om af en toe feesten en partijen te houden in 't Klokhuys, vergelijkbaar met de Gulle Goedzak in Huissen. Maar volgens Janssen dicht de gemeente de gelegenheid in Bemmel een prominentere rol toe. ,,Het moet een dagzaak zijn.’’ Het is de bedoeling dat straks het terras wordt uitgebreid, zodat het zicht biedt op kasteel De Kinkelenburg. Nu kijken bezoekers vooral uit op alle auto's die op het plein geparkeerd staan.

De wethouder zegt dat is bekeken of het mogelijk was ambtenaren in het gebouw te huisvesten maar de verbouwing die daarvoor nodig is bleek te kostbaar. 

Door GroenLinks en PvdA is recent nog aangedrongen op gebruik door vrijwilligersorganisaties. Dit omdat het vroegere zwembad tegen de vlakte is gegaan. Dat was onder de noemer Nootgebouw tot dan in gebruik als opslag voor onder meer de Bemmelse Dweildag. Maar de gemeente behoudt het liever als horecapand.

Appartementen

De zaal van het Wapen van Bemmel (die niet meer voldoet aan veiligheidseisen) is door de twee partijen ook nog als alternatief genoemd maar ook dat is voor de gemeente geen optie. Hiervoor bestaat een plan om er een appartementengebouw neer te zetten dat drie lagen telt, met daarbij een ondergrondse parkeerkelder.

Volledig scherm
Het interieur van 't Klokhuys in de hoogtijdagen. © do visser
Volledig scherm
Het terras wordt straks uitgebreid. © do visser
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe