Andreas Fath (rechts) zwom de Rijn al van begin tot eind af. Hij zwom ook in andere rivieren, zoals in de Donau, hier met Thekla Walker, de milieuminister van Baden-Württemberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Andreas Fath (rechts) zwom de Rijn al van begin tot eind af. Hij zwom ook in andere rivieren, zoals in de Donau, hier met Thekla Walker, de milieuminister van Baden-Württemberg. © Stefan Puchner/dpa

‘Rijnzwemmer’ Joseph Hess komt zaterdag langs: in 25 dagen van Zwitserland naar Hoek van Holland

De Duitser Joseph Hess zwemt zaterdag door de Rijn in Gelderland, langs de Betuwe en Arnhem het Gelderse deel van de Rijn af. Op 11 juni begon hij bij de bron van de Rijn, het Tomameer in Zwitserland. Hij hoopt in 25 dagen de hele Rijn tot aan Hoek van Holland af te zwemmen. Hiermee wil hij aandacht vragen voor de waterkwaliteit van de Rijn. 

4 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Leuk, al die reacties van mensen die absoluut niets met zwemmen hebben. Denken dat de volgboot tot 5 minuten achter de zwemmer blijft, dan heb je het echt niet begrepen. Als je dat op een drukke rivier als de Rijn zou doen, zou de zwemmer als 20 keer overvaren zijn door de beroepsvaart.
 • JanPiet Joris

  1 maand geleden
  @Wil De Ruyter Afgaande op de tracker viel het me op dat hij vanaf grensovergang Spijk tot aan de IJselkop bij Westervoort een heel stuk sneller zwom dan in Duitsland, wel 2 tot 4 keer zo snel. Alsof hij zich stiekem aan een bootje had vastgehouden. :-)
 • Wil De Ruyter

  1 maand geleden
  Geweldig! Maar volg niet de tracker. Het kleine bootje dat 5 minuten voor de tracker gaat is de zwemmer. En hij zwemt aan de andere kant van het bootje. Hahahaha. Of hij zat er in?
 • JanPiet Joris

  1 maand geleden
  Leuk die tracker. Hij zwemt zo'n beetje met 7 km per uur. Dat leek me erg snel, totdat ik me realiseerde dat hij met de stroom mee zwemt. En dan valt weer op hoe lang het duurt voordat het water uit de Rijn ergens ver uit Duitsland in Nederland aankomt. Dat wist ik ergens natuurlijk al wel, maar met zo'n tracker ervaar je die afstanden "live".

Betuwe