Sinterklaasintocht bij het Looveer in Huissen in 2010. Dergelijke mensenmassa's bij elkaar zijn voor Lingewaard met de huidige oplopende besmettingscijfers én coronabeperkingen onmogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaasintocht bij het Looveer in Huissen in 2010. Dergelijke mensenmassa's bij elkaar zijn voor Lingewaard met de huidige oplopende besmettingscijfers én coronabeperkingen onmogelijk. © eigen foto

Sintintocht en carnavalsoptocht Lingewaard zeer twijfelachtig: gemeente wil geen ‘superspreader-events’

HUISSEN/BEMMEL/GENDT - Sinterklaasintochten in november en carnavalsoptochten in februari  zijn in Lingewaard onzeker. Als de coronasituatie niet verbetert, wil de gemeente er liever niet aan. 

5 reacties

 • Y Janssen

  1 jaar geleden
  Beste gemeente schep voorwaarden waaronder iets wel kan en laat het aan organisatoren over om het dan te regelen binnen de gestelde kaders of te besluiten dat het niet kan. Het nu in overleg gaan is om draagvlak te proberen te creëren op een al vooringenomen makelijke weg: geen vergunning.
 • Johan Joosten

  1 jaar geleden
  Ik lees net in een ander artikel dat de vaccinatie graad in Lingewaard 90% is en nog groeit. Waarom kunnen er dan geen buiten activiteiten georganiseerd worden? Waanzin!!!
 • petra damme

  1 jaar geleden
  kermis in huissen mocht wel ??
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Inmiddels weten we - de kans dat je buiten in de open lucht besmet raakt * is nagenoeg nihil.
 • frank hoekjan

  1 jaar geleden
  Beste mensen de burgemeester is met ons hier duidelijk in gesprek over deze evenementen. We kijken vooral in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Laten we vooral positief blijven en vooral in gesprek blijven zoals gemeente Lingewaard dit doet.