De dijk tussen Doornenburg en Angeren.
Volledig scherm
De dijk tussen Doornenburg en Angeren. © Erik van 't Hullenaar

'Sluit dijken Lingewaard in weekeinde af'

BEMMEL - De PvdA en GroenLinks in Lingewaard willen af van doorgaand gemotoriseerd verkeer in het weekeinde op de dijken. ,,Plaats hekken op strategische punten en sluit die op vrijdagavond'', aldus Maarten van den Bos, lijsttrekker van de PvdA.

30 reacties

 • tom wagener

  4 jaar geleden
  Hopelijk wordt er eens geluisterd naar de meerderheid in plaats van de hard schreeuwende minderheid!! De dijk is ontsluitingsweg en word veel gebruikt voor woon werk verkeer en die willen ze sluiten omdat men wat overlast heeft van verkeer?!?. Als de mensen langs snelwegen gaan klagen over overlast gaan we die dan ook sluiten? Laat de dijken gewoon open!! De recreanten kunnen onder aan de dijk lopen. Als ze van een uitzicht willen genieten maak dan een uitkijkplatform in de polder waar je vanaf het looppad onder aan de dijk omhoog kan lopen om van het uitzicht te genieten. 
 • M.H. Veenendaal

  4 jaar geleden
  Er zijn ook rechtse mensen die van de natuur houden, Bernardus123. Die niet vergiftigd willen worden, van de dijk gereden en gillend gek gemaakt door de paar motorrijders die het voor iedereen verpesten. Dat heeft met links helemaal niks te maken. 
 • Dion

  4 jaar geleden
  De betuwenaren met een motor komen 'szomers ook in Nijmegen sprintjes trekken, liefst langs volle terrassen. Maar we hebben een wet dat motoren geen herrie mogen maken, die wordt alleen al tig jaren niet nageleefd...ze mogen een x-aantal decibel produceren en dat is het dan..Als ze niet over de dijk mogen rijden komen ze door de dorpjes tijdens hun tocht door de Betuwe.Wij rijden oma vaak op zondag een rondje over de dijken, vindt ze prachtig want dat mens komt niet vaak buiten, is te gevaarlijk op straat tegenwoordig.
 • M.H. Veenendaal

  4 jaar geleden
  Jammer! Dan maar voor alle gemotoriseerd verkeer afsluiten. Definitief, graag.
 • Fred

  4 jaar geleden
  Ik ken dergelijke situaties. Hier is ook zo'n verbod met een extra bordje eronder "behalve bestemmingsverkeer". Dat werkt nog iets prettiger.

Betuwe