Een online yoga-les wordt opgenomen bij Living Healthy in Zetten.
Volledig scherm
Een online yoga-les wordt opgenomen bij Living Healthy in Zetten. © Erik van 't Hullenaar

Sportscholen in Betuwe zijn dicht, maar bieden spullen en online lessen

BETUWE - Ook sportscholen in de Betuwe zitten dicht, tot verdriet van zowel de bedrijven zelf als de sporters. Hoe sporters dan toch hun routine kunnen behouden? Daar hadden sportscholen in de regio snel een antwoord op: online lessen en het uitlenen van materialen.

,,We lenen niet alles uit hoor,” zegt Tim Veldhorst van sportschool Living Healthy in Zetten. ,,Alleen spullen die we gewoonlijk voor groepslessen gebruiken, zoals matjes en kleinere halters. Van de grote halters hebben we er gewoon niet genoeg. Dan krijg je scheve gezichten als we die wel aan de één uitlenen en de ander ‘nee’ moeten verkopen.” 

Creatief

Quote

Uiteinde­lijk kun je met twee flesjes water ook veel resultaat behalen

Tim Veldhorst, Living Healthy

Het zijn tijden waarin de sportschool creatief moet zijn. ,,We willen er graag zijn voor onze leden, daarom hebben we ook iedere dag een instructiefilmpje van een bepaalde les. Sinds kort hebben we die ook voor krachttraining.” 

Hoe je dat doet zonder die grote gewichten? ,,We dagen onze sporters graag uit om met kleine gewichten die je ook thuis kunt vinden andere oefeningen te doen. Uiteindelijk kun je met twee flesjes water ook veel resultaat behalen.”

Studio Elst

Niet alleen Living Healthy staat haar leden bij in deze coronacrisis, ook Sportcentrum Studio Elst doet dat. Sinds op 16 maart de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus bekend werden, kunnen leden op woensdagavond en donderdagochtend materialen ophalen. Wel tegen betaling.

,,Onze leden kunnen kleine voorwerpen lenen. Dit zijn yogamatten, steps of halters. Tegen een borg van vijftig euro. Spinningfietsen of trampolines lenen we niet uit. Ook omdat je niet weet hoe ze terug komen”, vertelt Angeliek Drempt. 

Ondanks het virus probeert ze er samen met het team van Studio Elst het beste van te maken. ,,We maken ook video's en blijven lifestyle-tips geven.” De reacties van leden zeggen volgens haar alles. ,,Ze zijn ontzettend enthousiast. Hoewel er ontzettend veel sportvideo's op YouTube te vinden zijn, merk je toch dat mensen speciaal naar ons kanaal gaan.” Drempt hoort dan vaak reacties als: ‘wat fijn om je stem even te horen’. Ze denkt dat mensen behoefte hebben aan een bekend gezicht.

Quote

Wat fijn om je gezicht even te zien

Veel gehoorde uitspraak

Compensatieregeling

Ondanks de creatieve oplossingen en enthousiaste reacties van leden, hebben zowel Veldhorst als Drempt een compensatieregeling voor leden klaar liggen. ,,Als dit lang gaat duren of als leden ziek worden of om andere redenen toch niet kunnen sporten, hebben ze meerdere mogelijkheden om geld terug te krijgen", zegt Drempt. 

Niet iedereen heeft behoefte aan de regeling. Op de Facebookpagina van Studio Elst reageren leden onder de aankondiging van de compensatieregeling dat ze gewoon blijven betalen.

Toch willen Veldhorst en Drempt leden bijstaan die nu in een lastig parket zitten. ,,Stel je werkt nu in de horeca en je hebt opeens geen inkomen meer, maar wilt toch blijven sporten. Dan kunnen we een regeling treffen.” 

Betuwe