Volledig scherm
PREMIUM
Bestuursleden Niek Jacobs (links) en Arno Baltussen bij de droppingszone in Driel. Foto: Gerard Burgers. © Gerard Burgers

Stichting Driel-Polen snakt naar jongere vrijwilligers voor hand- en spandiensten bij Polenherdenking

DRIEL/OOSTERBEEK - De Stichting Driel-Polen wil jaarlijks de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade blijven eren die in 1944 meevocht tijdens de Slag om Arnhem, onderdeel van de Operatie Market Garden. Maar dan wordt het hoog tijd dat zich nieuwe en vooral jongere vrijwilligers melden voor het verrichten van hand- en spandiensten, zoals bestuurslid Niek Jacobs het omschrijft.

,,De meeste vrijwilligers op wie wij al jaren een beroep doen zijn aan hun pensioen toe of zijn de pensioengerechtige leeftijd al lang gepasseerd. We hebben er een paar in de leeftijd van veertig jaar. Maar dat is voor de langere termijn te weinig. We hopen dat de komende herdenking weer zoveel enthousiasme losmaakt dat jongeren zich spontaan aanmelden”, zegt Jacobs. Hij mikt op tien tot vijftien nieuwkomers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe