Volledig scherm
Carisia en Kees ‘t Jong in hun bekroonde winkel in Elst. © Gerard Burgers

Streekwinkel De Lingegaerdt van doof stel uit Elst net niet beste winkel van Nederland

ELST - Streekwinkel De Lingegaerdt van het dove stel Kees en Carisia ’t Jong uit Elst is vrijdag niet uitgeroepen tot Winkel van het Jaar. Tot groentewinkel van het jaar werd gekroond De Groenhoek in Velsen. 

Carisia ‘t Jong is niet echt teleurgesteld. ,,Helaas hebben wij net niet gewonnen, maar we zijn heel blij en dankbaar met de titels Beste winkel van de gemeente Overbetuwe en Gelderland die wij deze maand wel hebben gekregen.”

Beste van Gelderland

Sinds twee jaar runt zij met haar man Kees ‘t Jong streekwinkel De Lingegaerdt aan de Grote Molenstraat in Elst. Vorige week is de zaak uitgeroepen tot beste winkel van de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland. 

De twee titels geven haar en haar man voldoening. ,,Ik ben er blij mee en ik hoop dat wij een inspiratiebron zijn voor mensen die doof zijn of een andere beperking hebben. Ook met een beperking kun je een winkel runnen”, zegt Carisia ’t Jong enthousiast.

frambozen 

De Lingegaerdt verkoopt aardappelen, groenten, fruit, vlees, sappen, zuivel en eieren. ,,De meeste producten komen uit de buurt. Dat vinden wij heel belangrijk”, zegt Kees ’t Jong. ,,Zo komen de kersen uit Elst, de frambozen uit Driel, de zuivel uit Arnhem en het vlees uit Zetten. Onze kaas komt uit Woerden. We zijn op zoek naar een kaasmaker uit de Betuwe. Wij willen nog meer lokale producten. Op onze vrije maandag gaan wij daar vaak naar op zoek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe