Volledig scherm
De Jumbo in Huissen. © Gerard Verschooten

Supermarkt Jumbo in Huissen twee weken op slot

HUISSEN - De Jumbo in het overdekte winkelcentrum aan de Brink in Huissen gaat twee weken op slot voor wat eigenaar Wim Reuselaars een 'update' noemt.

Na zes jaar kan het filiaal wel een opfrisbeurt gebruiken, vertelt hij. Op maandag 23 april is de laatste verkoopdag. „Alles wordt opnieuw ingedeeld, met nieuwe meubels, nieuwe kassa's en noem maar op. Dat betekent dat leidingen moeten verlegd, sprinklers verplaatst en dat nieuwe tegels nodig zijn en zo. Dat is een flinke klus die kun je niet klaren als je open bent, daar hebben klanten teveel last van.”

Opslag blijft

Na de verbouwing gaat de super bloemen verkopen aan de overzijde, waar Jumbo een winkel die eerder leegstond in gebruik heeft genomen als opslagruimte. „Die opslag blijft, achter de bloemen”, zegt Reuselaars.

Hij wil niet zeggen of hij meer bloemen gaat verkopen. Eind 2016 beklaagde bloemist Peter Geene nog over de volgens hem alsmaar uitdijende bloemenverkoop van Jumbo. Beide partijen willen niet meer terugkomen op die 'bloemenoorlog' van toen. „Ik doe mijn ding”, zegt Geene, die Jumbo niet vreest. „Ik heb een grote klantenkring en ga ervan uit dat mensen mij wat gunnen.”

Heropening

De heropening van de Jumbo staat gepland voor vrijdag 8 mei. Twee weken was ook ongeveer de tijd die Albert Heijn in Bemmel in oktober 2016 nodig had voor een interne metamorfose. De nieuwe Albert Heijn aan de Langestraat in Huissen wil eind mei opengaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe