Volledig scherm
Bezorger Joop Meijer rechts maakt Koos Mom in Angeren blij met een maaltijd. © Erik van 't Hullenaar

Tafeltje Dekje Bemmel gered

BEMMEL - Goed nieuws voor bijna zeventig ouderen uit Bemmel, Ressen en Haalderen. Er is een nieuw bestuur, waardoor de warme maaltijden geleverd kunnen blijven worden.

Ouderen uit Bemmel, Ressen en Haalderen hoeven niet lang bang te zijn dat ze zonder warme maaltijd van Tafeltje Dekje komen te zitten. Een nieuw driekoppig bestuur heeft zich aangediend, waardoor de maaltijdservice in die dorpen gewaarborgd blijft.

Fijne gedachte

Het voortbestaan van Tafeltje Dekje was onzeker nadat het huidige bestuur eind vorig jaar aankondigde na ruim veertig jaar dienst af te willen treden. In eerste instantie wilde het bestuur voor 1 januari opvolgers hebben, maar dat is twee maanden later geworden. „We vinden het een fijne gedachte dat Tafeltje Dekje gewoon doorgaat. De gebruikers merken hier eigenlijk niks van”, zegt Jan te Boekhorst, die het stokje overdraagt aan Jos Jorna.

Meer klanten

In Lingewaard zijn er drie afdelingen van Tafeltje Dekje, die allemaal hun maaltijden (tegen een tarief van 6,40 euro per maaltijd) laten bereiden bij de RijnWaal Zorggroep in Bemmel. De afdelingen van zowel Huissen (80 klanten) als de gecombineerde afdeling in Gendt, Angeren en Doornenburg (130 klanten) hebben beduidend meer klanten dan Bemmel. Hoe dat kan, weet Te Boekhorst ook niet. „Dat is raar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe